Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken en later zon

Het is vandaag wisselend bewolkt en we zien brede opklaringen. Daarnaast valt er nog een bui. De vrij krachtige wind komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 10°C. In de nacht eerst opklaringen maar later raakt het bewolkt. De temperatuur daalt naar 4°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag zien we nog even de zon. De matige wind is noordwest. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Mees - Voorjaar in het Groene Hart.

meesj737

Welkom Weekend

Welkom Weekend2


Actueel en informatief magazine. Gasten in de studio vertellen over komende evenementen en activiteiten Mees Weststrate brengt het weeroverzicht en Mechtild Stavenuiter informeert u over de dieren vermist en gevonden. Iets te melden....? Bel naar de studio of kom langs (zie Contact op de website)

Presentatie:   Lambert Reijns  
Techniek:   Kees Kok, Ron Vermeulen
Uitzending:   Zaterdag 10.00 uur - 12.00 uur
Herhaling:   Zondag 09.00 uur - 11.00 uur
Mail:  

WELKOM  WEEKEND

------------------------------------------------------------------------------

aflevering 1479                    30 en 31 (zomertijd)  maart 2019  

******************************************************

 

Zenderoverzicht

Stem af op RPL FM en RPL TV   (24 uur per dag)

 Ziggo
 
 KPN, XS4all, Telfort met witte afstandsbediening
 Fiber.nl, Telfort met zwarte afstandsbediening
 Tele2
T-Mobile
 TV kanaal 42
 
TV kanaal 1456
TV kanaal 2167
en kijk daarna bij "Welke lokale zenders zijn er beschikbaar?"
TV kanaal 834
Radio kanaal 1917
Radio FM 101.9 MHz
Radio kanaal 1156
Radio kanaal 3177
 
Radio kanaal 2144
 

Ook via de Ether te ontvangen op Radio FM 107.1 MHz

Te ontvangen in: Woerden, Zegveld, Kamerik, Harmelen, Linschoten, Montfoort, Lopik, Schoonhoven, Bergambacht, Ammerstol, De Meern, Vleuten, Maarssen, Breukelen, Kockengen, Nieuwer ter Aa, Wilnis, Vinkeveen, Mijdrecht, Amstelhoek, Utrecht, Hollandse Rading, Maartensdijk, Groenekan, Westbroek, De Bilt, Bilthoven, Nieuwegein, Vianen, Everdingen, Culemborg, Houten en Schalkwijk.

Dit radioprogramma is begonnen op de eerste zaterdag in september 1990 tussen

10.00 en 12.00 uur. als medewerker en programmamaker ben ik vanaf 1988 werkzaam bij de omroep voor Woerden en de regio.

Historie RPL

1971-2019 al 48 jaar lokale omroep in Woerden

Hoe het allemaal begon:

21 december 1971 was een gedenkwaardige dag want op die dag ging voor het eerst Radio Prosana de lucht in.

In de kelder van het voormalige Ope Dei ziekenhuis, later Weddesteyn, aan de Utrechtsestraatweg begon het allemaal, want daar was de allereerste studio gevestigd. 

Met 18 vrijwilligers werd vier keer per week een radio-uitzending gemaakt die in het ziekenhuis werd uitgezonden. De omroep was in eerste instantie bedoeld als zieken- en ouderenomroep voor het Hofpoort ziekenhuis. Prosana betekent: 'ter bevordering van de gezondheid'. Later richtte de omroep zich ook op bejaarden- en verpleeghuizen.

In de loop der jaren werden er steeds meer programma's gemaakt en ontwikkelde de omroep zich tot meer dan een ziekenhuisomroep. Begin 1988 is Radio Prosana ook lokaal via de kabel gaan uitzenden zodat de Woerdenaren ook thuis naar programma's van RPL konden luisteren.

In 1991 ging RPL ook in de ether uitzenden via de FM band en noemde zich later RPL FM.
De zendtijd werd gedeeld met Radio Stad Woerden (RSW) en de Stichting Omroep Kerken Woerden (SOKW). Doordat RSW failliet ging, zijn de overige twee samen verder gegaan onder de paraplu van de Stichting Lokale Omroep Woerden.

Medio 1997 verhuisde RPL FM naar een nieuwe en professionele studio in de oude Pius X school aan de Rubensstraat. Daar worden ook nu nog de programma's gemaakt en uitgezonden.

Eind 2004 deden nieuwe mediakanalen haar intrede. Op het kabelnet werd gestart met Tekst-TV ofwel de Woerdense kabelkrant. Ook de website werd vernieuwd en werden nieuwe media-toepassingen ingebouwd. Omdat RPL FM nu meer is dan radio alleen is de naam gewijzigd in RPL.

Vanaf augustus 2011 is de kabelkrant op het Ziggo kabelnet ook digitaal te ontvangen op kanaal 42 en zijn op de website bij het nieuws ook YouTube videofilmpjes te zien.

Eind 2012 is er een start gemaakt met TV-uitzendingen. Wekelijks is er een aflevering van circa 30 minuten over actualiteiten en activiteiten in Woerden en omgeving. Deze aflevering wordt gedurende de week dagelijks herhaald.

vanaf 2015 wordt 24 uur per dag via alle mediakanalen uitgezonden en werken ruim tachtig enthousiaste vrijwilligers bij RPL.

In 2018 zijn de studio's voor zowel radio, Tv , TekstTV en website volledig op de schop gegaan. In december van dit jaar 2018 is de afronding nabij en kunnen de medewerkers in een moderne studio de werkzaamheden doen.

Zaterdag 23 februari 2019  de officiele opening van de nieuwe radio en TV studio´s  door burgemeester Victor Molkenboer

 

 ..ook in 2019.... RPL Woerden

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties