Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Sneeuw

Vandaag is het bewolkt en op de nadering van een front gaat het in de loop van de ochtend licht sneeuwen.In de loop van de middag wordt het droog. Er staat een matige zuidenwind. In de middag komt het kwik nog even boven het vriespunt uit. Vannacht is het bewolkt en kan er mist ontstaan. De temperatuur daalt naar -2°C. Woensdag is het bewolkt en in de middag kan er nog een opklaringen voorkomen. De zwakke wind draait naar het oosten. In de middag geeft de thermometer 1°C aan.

Foto: De Groene wereld met wat sneeuw

meesj580

Welkom Weekend

Welkom Weekend2


Actueel en informatief magazine. Gasten in de studio vertellen over komende evenementen en activiteiten Mees Weststrate brengt het weeroverzicht en Mechtild Stavenuiter informeert u over de dieren vermist en gevonden. Iets te melden....? Bel naar de studio of kom langs (zie Contact op de website)

Presentatie:   Lambert Reijns  
Techniek:   Kees Kok, Ron Vermeulen
Uitzending:   Zaterdag 10.00 uur - 12.00 uur
Herhaling:   Zondag 09.00 uur - 11.00 uur
Mail:  

WELKOM  WEEKEND

------------------------------------------------------------------------------

Samenstelling, presentatie: Lambert Reijns   

no. 1470                           

Zaterdag        26  januari 2019               10.00-12.00 uur                                                              zondag           27  januari 2019               09.00-11.00 uur  (H)

******************************************************

 

Dit radioprogramma is begonnen op de eerste zaterdag in september 1990 tussen

10.00 en 12.00 uur. als medewerker en programmamaker ben ik vanaf 1988 werkzaam bij de omroep voor Woerden en de regio.

Historie RPL

1971-2019 al 48 jaar lokale omroep in Woerden

Hoe het allemaal begon:

21 december 1971 was een gedenkwaardige dag want op die dag ging voor het eerst Radio Prosana de lucht in.

In de kelder van het voormalige Ope Dei ziekenhuis, later Weddesteyn, aan de Utrechtsestraatweg begon het allemaal, want daar was de allereerste studio gevestigd. 

Met 18 vrijwilligers werd vier keer per week een radio-uitzending gemaakt die in het ziekenhuis werd uitgezonden. De omroep was in eerste instantie bedoeld als zieken- en ouderenomroep voor het Hofpoort ziekenhuis. Prosana betekent: 'ter bevordering van de gezondheid'. Later richtte de omroep zich ook op bejaarden- en verpleeghuizen.

In de loop der jaren werden er steeds meer programma's gemaakt en ontwikkelde de omroep zich tot meer dan een ziekenhuisomroep. Begin 1988 is Radio Prosana ook lokaal via de kabel gaan uitzenden zodat de Woerdenaren ook thuis naar programma's van RPL konden luisteren.

In 1991 ging RPL ook in de ether uitzenden via de FM band en noemde zich later RPL FM.
De zendtijd werd gedeeld met Radio Stad Woerden (RSW) en de Stichting Omroep Kerken Woerden (SOKW). Doordat RSW failliet ging, zijn de overige twee samen verder gegaan onder de paraplu van de Stichting Lokale Omroep Woerden.

Medio 1997 verhuisde RPL FM naar een nieuwe en professionele studio in de oude Pius X school aan de Rubensstraat. Daar worden ook nu nog de programma's gemaakt en uitgezonden.

Eind 2004 deden nieuwe mediakanalen haar intrede. Op het kabelnet werd gestart met Tekst-TV ofwel de Woerdense kabelkrant. Ook de website werd vernieuwd en werden nieuwe media-toepassingen ingebouwd. Omdat RPL FM nu meer is dan radio alleen is de naam gewijzigd in RPL.

Vanaf augustus 2011 is de kabelkrant op het Ziggo kabelnet ook digitaal te ontvangen op kanaal 42 en zijn op de website bij het nieuws ook YouTube videofilmpjes te zien.

Eind 2012 is er een start gemaakt met TV-uitzendingen. Wekelijks is er een aflevering van circa 30 minuten over actualiteiten en activiteiten in Woerden en omgeving. Deze aflevering wordt gedurende de week dagelijks herhaald.

vanaf 2015 wordt 24 uur per dag via alle mediakanalen uitgezonden en werken ruim tachtig enthousiaste vrijwilligers bij RPL.

In 2018 zijn de studio's voor zowel radio, Tv , TekstTV en website volledig op de schop gegaan. In december van dit jaar 2018 is de afronding nabij en kunnen de medewerkers in een moderne studio de werkzaamheden doen. Eind februari 2019 zal de officiele opening zijn van de nieuwe studio´s voor zowel radio en TV.

 

 

 ..ook in 2019.... RPL Woerden

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties