Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Sneeuw

Vandaag is het bewolkt en op de nadering van een front gaat het in de loop van de ochtend licht sneeuwen.In de loop van de middag wordt het droog. Er staat een matige zuidenwind. In de middag komt het kwik nog even boven het vriespunt uit. Vannacht is het bewolkt en kan er mist ontstaan. De temperatuur daalt naar -2°C. Woensdag is het bewolkt en in de middag kan er nog een opklaringen voorkomen. De zwakke wind draait naar het oosten. In de middag geeft de thermometer 1°C aan.

Foto: De Groene wereld met wat sneeuw

meesj580

30 jan - Gebarencafé voor iedereen

Logo Gebaren Doof‘Iedereen doet mee’ luidt de slogan van de campagne, die onlangs gestart is door de gemeente Woerden. Helaas, als je niet goed kan horen en niemand houdt daar rekening mee, doet een dove...

en slechthorende niet mee. Als je beperking slecht horen is of doof, kom je wel op veel plekken, maar gaat veel wat er gezegd wordt langs je heen.
Op woensdagavond 30 januari krijgt het café de Reehorst aan de Rijnstraat een metamorfose. Het wordt het ‘Gebarencafé voor iedereen’.
Niet alleen voor doven, die andere doven ontmoeten, maar juist ook voor horenden om te ervaren hoe je spreekt met gebaren.
Er worden workshops gegeven tussen 20 en 21 uur. Er is ook de mogelijkheid om via gebaren- en schrijftolken te communiceren.
Uiteraard is een bezoek aan het café gratis en zonder verplichting en mag je ook even sfeer proeven onder het genot van een drankje voor eigen rekening. Een gezellig uitje voor slechthorenden is nu ook goed mogelijk zelfs als je niet kunt gebaren.
‘Het Gebarencafé voor Iedereen’ is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Woerden. Vanaf half acht tot twaalf uur is iedereen, ook rolstoelgebruikers, van harte welkom.
Meer info:

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties