Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Sneeuw

Vandaag is het bewolkt en op de nadering van een front gaat het in de loop van de ochtend licht sneeuwen.In de loop van de middag wordt het droog. Er staat een matige zuidenwind. In de middag komt het kwik nog even boven het vriespunt uit. Vannacht is het bewolkt en kan er mist ontstaan. De temperatuur daalt naar -2°C. Woensdag is het bewolkt en in de middag kan er nog een opklaringen voorkomen. De zwakke wind draait naar het oosten. In de middag geeft de thermometer 1°C aan.

Foto: De Groene wereld met wat sneeuw

meesj580

19 feb - Lezing over Het Stadsmuseum19 feb -

Logo Museum WoerdenOp dinsdagavond 19 februari, aanvang acht uur, is er in De Dam aan de Wilhelminaweg in Woerden een gratis toegankelijke lezing ‘Het Stadsmuseum door de eeuwen heen, een...

geschiedenis van verbouwingen en restauraties’ door Erik Gol.
Deze lezing geeft een beeld van de ontstaansgeschiedenis van het eerste stenen stadhuis van Woerden, het tegenwoordige Stadsmuseum, aan het begin van de 16e eeuw.

Vervolgens komen de uitbreidingen en aanpassingen uit de 16e-18e eeuw aan bod, evenals de ‘teloorgang’ van het gebouw in de 19e eeuw.
Een rijke geschiedenis van een van de meest markante gebouwen van de stad dat het gebouw in 1975 weer bezit van de gemeente Woerden geworden kwam.
Ing. Erik Gol is werkzaam als bouwkundig adviseur monumenten voor het Rijksvastgoedbedrijf (voorheen Rijksgebouwendienst) en adviseert over beheer, onderhoud en eventuele aanpassingen van monumenten in Rijksbezit en is hij in zijn vrije tijd ook vrijwilliger bij het Stadsmuseum s.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties