Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Sneeuw

Vandaag is het bewolkt en op de nadering van een front gaat het in de loop van de ochtend licht sneeuwen.In de loop van de middag wordt het droog. Er staat een matige zuidenwind. In de middag komt het kwik nog even boven het vriespunt uit. Vannacht is het bewolkt en kan er mist ontstaan. De temperatuur daalt naar -2°C. Woensdag is het bewolkt en in de middag kan er nog een opklaringen voorkomen. De zwakke wind draait naar het oosten. In de middag geeft de thermometer 1°C aan.

Foto: De Groene wereld met wat sneeuw

meesj580

tot maart – Expositie bij Gladzo Kooijman

Logo Schilderen paletVan oktober tot maart volgend jaar zijn er schilderijen te zien van de Woerdense kunstenares Lydia Baarda bij Kooijman Gladzo aan de Touwslagersweg. Inmiddels is dit de derde expositie...

die KUNSTaandenRIJN organiseert in samenwerking met deze Woerdense ondernemer.

Lydia Baarda was al jong aan het tekenen en dat maakte dat ze terecht kwam op de opleiding aan de kunstnijverheidsschool in Rotterdam. Daarna volgden vele cursussen bij de Stichting Kunstzinnige Vorming in Rotterdam en schilderclubs.    

Haar inspiratie vindt zij in de natuur. Ze werkt in verschillende technieken: olieverf, gemengde techniek, aquarel en tekenen. Een periode heeft ze vooral paarden geschilderd, maar ze keert telkens terug naar het onderwerp waar haar passie en meesterschap ligt, namelijk water. Ze probeert door te dringen tot het wezenlijke van het onderwerp door lang en intensief te kijken naar het water, de bewegingen ervan, kleuren, het lijnenspel en de lichtval.

Momenteel is Lydia lid van de Kunstkring Woerden en van schildergroep Magenta.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties