Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Sneeuw

Vandaag is het bewolkt en op de nadering van een front gaat het in de loop van de ochtend licht sneeuwen.In de loop van de middag wordt het droog. Er staat een matige zuidenwind. In de middag komt het kwik nog even boven het vriespunt uit. Vannacht is het bewolkt en kan er mist ontstaan. De temperatuur daalt naar -2°C. Woensdag is het bewolkt en in de middag kan er nog een opklaringen voorkomen. De zwakke wind draait naar het oosten. In de middag geeft de thermometer 1°C aan.

Foto: De Groene wereld met wat sneeuw

meesj580

19 januari t/m 5 mei – Favoriete kunstwerken in het Stadsmuseum

Logo Museum WoerdenStadsmuseum Woerden organiseert aan het begin van het nieuwe jaar een tentoonstelling over lievelingskunstwerken van bekende én minder bekende Woerdenaren.

Markante persoonlijkheden uit de sport, horeca, media en entertainment, bedrijfsleven, politiek en cultuur vertellen het persoonlijke verhaal bij hun objecten.

De tentoonstelling Lievelingen, opvallende Woerdenaren over hun favoriete kunstwerk is te zien van 19 januari t/m 5 mei 2019.

Acteur Bram van der Vlugt, YouTuber Noah Zeeuw, cabaretière Kiki Schippers, burgemeester Victor Molkenboer, slager Gineke van Kesteren en nog vele anderen kozen voor deze tentoonstelling een favoriet kunstwerk. Daarnaast droegen zij ieder een buurtgenoot voor die in hun ogen belangrijk is voor de Woerdense samenleving.

In de tentoonstelling bekijken de bezoekers de kunstwerken terwijl ze de bijbehorende filmpjes afspelen op een tablet. Door de verhalen krijgen de kunstwerken extra betekenis. De genomineerde buurtgenoten worden ook nog voorgesteld; waarom zijn juist zíj gevraagd om mee te doen en wat maakt hen zo bijzonder? De werken worden geëxposeerd samen met portretfoto’s die de fotografe Daniëlle Verweij heeft gemaakt.

Bij deze tentoonstelling wordt een workshop straatfotografie door Noah Zeeuw georganiseerd. Info/aanmelden: stadsmuseumwoerden.nl.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties