Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Nat

Het blijft de komende dagen nat. Vandaag gaat geleidelijk de zon achter de wolken schuil. In de middag gaat er regen vallen, waarbij in de avond winterse neerslag kan vallen. de meest zwakke wind is west? Het kwik loopt op naar 5*C. In de nacht klaart het breed op en daalt de temperatuur naar 0*C. Zondag is het bewolkt. In de loop van de middag valt er opnieuw regen. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 5*C aa. 2010 11 26 Ochtendrood omg Lubeckstraat Oldenzaal 1

 

Nu op RPL: Leon Live

Naar schatting 225 spookjongeren in Woerden

Logo JOW Er zijn naar schatting 225 spookjongeren in Woerden. Dat heeft de gemeente laten weten op vragen van ChristenUnie/SGP. Spookjongeren zijn tussen de...

18 en 26 jaar oud, hebben zich uitgeschreven bij de gemeente en hebben vervolgens geen recht op een uitkering, scholing of medische zorg.

Hugo Bulk van de Woerdense partij noemt het aantal in RPL Actueel 'schokkend'. Hij vindt dat de gemeente de jongeren actiever moet benaderen op hun eigen manier, zoals via sociale media. Folders en brochures werken niet, zegt Bulk. Bovendien zouden scholen een actievere rol moeten spelen in het opsporen van spookjongeren, want vaak gaat het om schoolverlaters die zich uitschrijven.

Vanaf oktober wordt verder gewerkt aan een plan van aanpak. Dan wordt ook het project Jongeren Onderwijs Werkt (JOW!) geëvalueerd, dat als doel heeft om kwetsbare jongeren perspectief te bieden.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties