Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Weinig zon

Het is vandaag bewolkt en in de middag valt er een enkele bui. In de avond en nacht zijn er opklaringen maar ontstaat er ook mist. De zwakke wind is zuid. Het kwik loopt op naar 5°C. In de nacht daalt de temperatuur tot rond het vriespunt. Zaterdag verloop wisselend bewolkt. In de middag trekt de hemel dicht en gaan er buien vallen. De zwakke tot matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordtmeesj1026 6°C.

Nu op RPL: Sharon Kips - Heartbreak Away

Eén koper gezocht voor 152 monumentale panden

Logo Stichting StadsherstelStichting Stadsherstel Midden-Nederland, eigenaar van zo'n 152 monumentale panden, staat te koop. Alle gebouwen zullen aan één koper verkocht worden. De stichting is eigendom van de...

woningbouwverenigingen Mitros in Utrecht en De Alliantie in Amersfoort. Volgens de nieuwe Woningwet moeten woningcorporaties zich hoofdzakelijk bezighouden met sociale huisvesting. Monumentale en historische gebouwen horen daar niet bij. De verkoop is een megaoperatie in de erfgoedwereld. De totale waarde van de panden bedraagt om en nabij de 100 miljoen euro.

Een koper van de gebouwen krijgt met een aantal strenge voorwaarden te maken. Zo moeten de vijf medewerkers van Stadsherstel in dienst worden genomen, moet de koper affiniteit met erfgoed hebben en beloven langdurig betrokken te zijn. Een kandidaat-koper die de duurste panden wil gaan afsplitsen komt niet door de selectie.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties