Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Eerst zon

In de ochtend is er flink wat zon. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. In de middag is er ruimte voor brede opklaringen maar later in de middag26374289045 73dc518f37 b neemt de bewolking toe. Het kwik loopt op naar 6°C. In de avond en een deel van de nacht valt er regen. Later in de nacht klaart het op. De temperatuur daalt naar 3°C. Maandag wisselen wolken en zon elkaar af. De zwakke tot matige wind draait naar het noordwesten. Met 9°C is het erg zacht.

Foto: mooie start van de dag

Nu op RPL: NOS RADIONIEUWS

Nieuwkoopse Plassen krijgen verjongingskuur

Logo Nieuwkoopse PlassenZeven waterrijke natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer waaronder De Nieuwkoopse Plassen, krijgen op dit moment een verjongingskuur door herstelwerk.

Oude sloten worden open gegraven, legakkers afgeplagd en houtopslag afgevoerd. Met deze werkzaamheden verbeteren de leefomstandigheden van zeldzame planten en dieren. Sinds eind 19de eeuw wordt er in dit veengebied geen turf meer gewonnen waardoor sloten langzaam dicht groeien. Dat gaat ten koste van bijzondere planten en dieren.

Vanuit het Life-project, met financiële steun van de Europese Unie voor natuurbehoud en milieubescherming, worden er maatregelen genomen om het bijzondere cultuurlandschap te behouden. Het natuuronderhoud werd vroeger voor een deel door turfstekers gedaan.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties