Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Weinig zon

Het is vandaag bewolkt en in de middag valt er een enkele bui. In de avond en nacht zijn er opklaringen maar ontstaat er ook mist. De zwakke wind is zuid. Het kwik loopt op naar 5°C. In de nacht daalt de temperatuur tot rond het vriespunt. Zaterdag verloop wisselend bewolkt. In de middag trekt de hemel dicht en gaan er buien vallen. De zwakke tot matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordtmeesj1026 6°C.

Nu op RPL: Sharon Kips - Heartbreak Away

NS verkoopt Qbuzz aan Italiaanse spoorwegen

Logo qbuzzDe NS verkoopt busvervoerder Qbuzz aan Busitalia, onderdeel van de Italiaanse spoorwegen. Qbuzz verzorgt het openbaar vervoer in onder meer de regio Utrecht. De koopovereenkomst met...

de Italianen is onlangs gesloten. Busitalia is 100 procent eigendom van de Italiaanse staat, vervoert circa 230 miljoen passagiers per jaar en heeft een omzet van 350 miljoen euro. Er werken nu circa vierduizend mensen die het openbaar vervoer verzorgen in Centraal- en Noord-Italië.

De NS laat weten dat de verkoop geen gevolgen heeft voor het personeel of de dienstverlening in de lopende concessies. De centrale ondernemingsraden van Qbuzz en NS hebben al positief geadviseerd over de verkoop, net als het ministerie van financiën, die aandeelhouder is van de NS. Wel moet de mededingingsautoriteit ACM de verkoop nog goedkeuren voor het definitief is.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties