Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Weinig zon

Het is vandaag bewolkt en in de middag valt er een enkele bui. In de avond en nacht zijn er opklaringen maar ontstaat er ook mist. De zwakke wind is zuid. Het kwik loopt op naar 5°C. In de nacht daalt de temperatuur tot rond het vriespunt. Zaterdag verloop wisselend bewolkt. In de middag trekt de hemel dicht en gaan er buien vallen. De zwakke tot matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordtmeesj1026 6°C.

Nu op RPL: Commodores - Nightshift

Amerikaanse rivierkreeft in Maximapark

Logo Rivier kreeftIn het Maximapark in Leidsche Rijn is rivierkreeft gespot. Deze kreeftsoort kwam 30 jaar geleden nog niet in Nederland voor. Stichting EIS (het kenniscentrum voor insecten en andere...

ongewervelden) en Naturalis onderzoeken het voorkomen van rivierkreeften in Nederland. De afgelopen tien jaar is het aantal soorten invasieve zoetwaterkreeften verdubbeld. Veel van deze kreeften hebben zich bovendien explosief uitgebreid, hierdoor vormen ze inmiddels een opvallend fauna-element in grote delen van ons land. Ze zitten het liefst in stil of langzaam stromend water zoals sloten.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties