Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Beetje zon

Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen. De kans op een buitje is er nog steeds. Er staat een matige noordwestenwind. Vanmiddag loopt het kwik op naar 9°C. Vanavond en het eerste deel van de nacht zijn er brede opklaringen. Later raakt het verder bewolkt. De temperatuur daalt naar 2°C. Dinsdag verloopt vrijwel bewolkt. De zwakke wind draait naar het zuidwesten. De thermometermeesj37 geeft 8°C aan.

Nu op RPL: Clean Bandit ft. Julia Michaels - I Miss You

Utrecht krijgt een verticaal bos

Logo BoomEen Italiaanse architectenbureau is de winnaar van een architectuurwedstrijd voor een toren met meerdere functies aan de Jaarbeursboulevard in Utrecht. Het gaat om een zeer opvallend...

ontwerp van de Italiaanse architect Stefano Boeri. Het is de bedoeling dat de gevel van de toren met zo'n 10.000 planten en 360 bomen een eigen microklimaat creëert. Het 'verticale bos' wordt zo'n 90 meter hoog en biedt ruimte voor ongeveer 200 appartementen en een onderzoekscentrum rond bebossing.

Boeri is wereldwijd bekend geworden met zijn 'verticale bossen', de eerste toren werd in 2014 in Milaan gebouwd. Bijkomende voordelen van de gebouwen zijn dat het de lucht zuivert van fijnstof, het lawaaioverlast dempt en de temperatuur in de zomer terugdringt.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties