Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Weinig zon

Het is vandaag bewolkt en in de middag valt er een enkele bui. In de avond en nacht zijn er opklaringen maar ontstaat er ook mist. De zwakke wind is zuid. Het kwik loopt op naar 5°C. In de nacht daalt de temperatuur tot rond het vriespunt. Zaterdag verloop wisselend bewolkt. In de middag trekt de hemel dicht en gaan er buien vallen. De zwakke tot matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordtmeesj1026 6°C.

Nu op RPL: Commodores - Nightshift

Wildstatus voor Konikpaarden dankzij Woerdense

Logo Konink paard Mede dankzij de promotiefilm Status Wild van de Woerdense Jamie-Lee Bal en studiegenoot Joanne Landman kunnen Nederlandse Konikpaarden in Bulgarije...

de officiële wildstatus krijgen. Jamie en Joanne wilden voor hun afstudeerproject natuur combineren met mensen die zich inzetten voor de natuur. Toen zij hoorden over wilde paarden in het Rhodope Gebergte in Bulgarije, waren ze verkocht. Dit is een uniek project omdat geen enkel Europees land paarden heeft die de wildstatus dragen. De Bulgaarse regering gaat gebruik maken van de documentaire bij de aanvraag daarvan.

De documentaire wordt ingezet voor toerisme in de regio, educatie op scholen, bij speciale feestdagen en het verspreiden van de "Rewilding" boodschap om Europa een stukje wilder te maken.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties