Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Weinig zon

Het is vandaag bewolkt en in de middag valt er een enkele bui. In de avond en nacht zijn er opklaringen maar ontstaat er ook mist. De zwakke wind is zuid. Het kwik loopt op naar 5°C. In de nacht daalt de temperatuur tot rond het vriespunt. Zaterdag verloop wisselend bewolkt. In de middag trekt de hemel dicht en gaan er buien vallen. De zwakke tot matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordtmeesj1026 6°C.

Nu op RPL: Sharon Kips - Heartbreak Away

Nieuwe behandeloptie tegen apneu in St. Antonius

Logo Antonius LeidscheRijnPatiënten met een ernstige vorm van slaap-apneu kunnen sinds kort in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein in aanmerking komen voor een nieuwe behandelmethode.

Wanneer andere behandelingen van de aandoening niet of onvoldoende soelaas bieden, kan een tongzenuwstimulator de oplossing zijn. Het innovatieve apparaatje ter grootte van een luciferdoosje, lijkt qua vorm en werking op een pacemaker. Zodra de ademhaling dreigt stil te vallen doordat de tong te ver terugzakt in de keel, zorgt het apparaatje ervoor dat de tongzenuw een lichte prikkel krijgt. Hierdoor gaat de tong automatisch naar voren en wordt obstructie van de luchtweg voorkomen.

Vooralsnog hebben alleen het OLVG in Amsterdam en het St. Antonius de kennis en kunde in huis om het kleine kastje bij patiënten te implanteren. De tongzenuwstimulator wordt inmiddels vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties