Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Beetje zon

Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen. De kans op een buitje is er nog steeds. Er staat een matige noordwestenwind. Vanmiddag loopt het kwik op naar 9°C. Vanavond en het eerste deel van de nacht zijn er brede opklaringen. Later raakt het verder bewolkt. De temperatuur daalt naar 2°C. Dinsdag verloopt vrijwel bewolkt. De zwakke wind draait naar het zuidwesten. De thermometermeesj37 geeft 8°C aan.

Nu op RPL: Kris Kross Amsterdam & Conor Maynard ft. Ty Dolla Sign - Are You Sure

Weggebruikers weinig kennis van zwaailicht en sirene

Logo AanhoudingWeggebruikers weten niet goed wat gedaan moet worden als een voertuig met zwaailicht of een sirene komt aangesneld. Uit een onderzoek van het Instituut Fysieke Veiligheid blijkt...

dat weggebruikers vaak onverwacht en ongewenst reageren. Voorbeelden zijn door rood licht rijden, snelheidsovertredingen, plotseling stoppen of uitwijken en op de vluchtstrook rijden.

Uit een enquête onder weggebruikers blijkt dat een meerderheid denkt te weten hoe te reageren, maar bij doorvragen blijkt hun kennis ernstig tekort te schieten. Daarmee geconfronteerd geeft maar liefst negentig procent van de ondervraagden aan, behoefte te hebben aan meer informatie.

De Veiligheidsregio Utrecht en de ANWB geven op hun website tips over hoe te handelen in dit soort situaties.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties