Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Beetje zon

Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen. De kans op een buitje is er nog steeds. Er staat een matige noordwestenwind. Vanmiddag loopt het kwik op naar 9°C. Vanavond en het eerste deel van de nacht zijn er brede opklaringen. Later raakt het verder bewolkt. De temperatuur daalt naar 2°C. Dinsdag verloopt vrijwel bewolkt. De zwakke wind draait naar het zuidwesten. De thermometermeesj37 geeft 8°C aan.

Nu op RPL: Kris Kross Amsterdam & Conor Maynard ft. Ty Dolla Sign - Are You Sure

Zwaan overleden aan botulisme type C

Logo ZwaanUit onderzoek is gebleken dat bij één van de twee zwanen uit de Nieuwegeinse wijk Batau botulisme type C is aangetoond. Botulisme type C is niet schadelijk voor mensen, honden en...

katten. De onderzochte zwanen hadden geen vogelgriep.

De sterfte van eenden en zwanen vorige week in Batau heeft veel emoties losgemaakt bij omwonenden. Ook hebben zij veel vragen over de taken van waterschap, gemeente, vogelopvang en Dierenambulance, over het watersysteem en over de mogelijkheden om grootschalige vogelsterfte in de toekomst te voorkomen.

De gemeente Nieuwegein en het waterschap organiseren na de zomervakantie een bijeenkomst om over deze onderwerpen van gedachten te wisselen. Omwonenden worden hierover via een gezamenlijk wijkbericht van gemeente en waterschap geïnformeerd.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties