Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Beetje zon

Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen. De kans op een buitje is er nog steeds. Er staat een matige noordwestenwind. Vanmiddag loopt het kwik op naar 9°C. Vanavond en het eerste deel van de nacht zijn er brede opklaringen. Later raakt het verder bewolkt. De temperatuur daalt naar 2°C. Dinsdag verloopt vrijwel bewolkt. De zwakke wind draait naar het zuidwesten. De thermometermeesj37 geeft 8°C aan.

Nu op RPL: Clean Bandit ft. Julia Michaels - I Miss You

IB: duurzaamheid moet anders aangepakt

Logo Groene Energie MilieuInwonersbelangen wil dat duurzaamheid in Woerden anders wordt aangepakt. De partij vindt het niet kunnen dat het percentage duurzame stroom in Woerden slechts 2 procent bedraagt...

terwijl dit landelijk 13 procent is. De partij wil dat initiatieven van inwoners en ondernemers ondersteund worden door de gemeente. Op dit moment zijn al veel duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepompen of elektrisch rijden, betaalbaar.

Consumenten en bedrijven kiezen vaker voor duurzame oplossingen omdat die het goedkoopst blijken te zijn, zegt Inwonersbelangen. De gemeente kan daarbij helpen met de benodigde vergunningen of bij het garant staan indien dat voor de bank noodzakelijk is.

Verder moet onderzocht worden waar het verbruik van energie zit en of er eigen energiebronnen zijn in Woerden. De partij noemt onder meer het planten van veel bomen, de Rijn als een mogelijke ideale warmte- en koeltebron en boeren die hun wei willen vullen met zonnepanelen. Een aanpak met de handen uit de mouwen, aldus Inwonersbelangen.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties