Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Beetje zon

Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen. De kans op een buitje is er nog steeds. Er staat een matige noordwestenwind. Vanmiddag loopt het kwik op naar 9°C. Vanavond en het eerste deel van de nacht zijn er brede opklaringen. Later raakt het verder bewolkt. De temperatuur daalt naar 2°C. Dinsdag verloopt vrijwel bewolkt. De zwakke wind draait naar het zuidwesten. De thermometermeesj37 geeft 8°C aan.

Nu op RPL: Zayn ft. Sia - Dusk Till Dawn

GenX in Bodegraafs drinkwater ongevaarlijk

Logo WaterDe concentratie GenX in het drinkwater van Bodegraven is niet gevaarlijk. Dat blijkt uit een risicoschatting van het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu op basis van berekeningen...

van drinkwaterbedrijf Oasen. Er zit tussen de 0 en 3 nanogram GenX in het Bodegraafs drinkwater en dat is volgens het RIVM niet schadelijk voor de volksgezondheid. De norm zou op 150 nanogram liggen. Wat GenX nou echt in het lichaam doet is niet bekend, maar Oasen zegt het kraanwater gewoon te kunnen drinken.

Maandelijks test het waterbedrijf het water in Bodegraven. Inmiddels is zij een rechtszaak gestart tegen de bedrijven die GenX lozen. Een woordvoerder van Oasen zegt dat dit dubbel voelt en is bang dat mensen door deze situatie stoppen met het drinken van kraanwater drinken. 

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties