Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Beetje zon

Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen. De kans op een buitje is er nog steeds. Er staat een matige noordwestenwind. Vanmiddag loopt het kwik op naar 9°C. Vanavond en het eerste deel van de nacht zijn er brede opklaringen. Later raakt het verder bewolkt. De temperatuur daalt naar 2°C. Dinsdag verloopt vrijwel bewolkt. De zwakke wind draait naar het zuidwesten. De thermometermeesj37 geeft 8°C aan.

Nu op RPL: Nelly Furtado - All Good Things (Come To An End)

Mede-gegijzelde Sjaak Rijke nu ook vrij

Logo AK47Stephen McGowan, de Zuid-Afrikaan die samen met Woerdenaar Sjaak Rijke jarenlang is gegijzeld in Mali, is nu ook vrijgelaten. Dat meldt de Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken.

Rijke en McGowan werden in 2011 samen met de Zweed Johan Gustafsson door jihadisten ontvoerd vanuit een restaurant in Timboektoe. Bij de overval werd een Duitse toerist die zich verzette, doodgeschoten. De echtgenote van Sjaak Rijke wist te ontkomen. De drie gijzelaars zijn jarenlang gevangen gehouden.

In 2015 werd treinmachinist Rijke bij toeval gevonden en bevrijd tijdens een aanvalsactie van Franse militairen op terroristen. Gustafsson werd in juni dit jaar vrijgelaten. Volgens de Zuid-Afrikaanse regering is voor McGowan geen losgeld betaald. 

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties