Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Beetje zon

Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen. De kans op een buitje is er nog steeds. Er staat een matige noordwestenwind. Vanmiddag loopt het kwik op naar 9°C. Vanavond en het eerste deel van de nacht zijn er brede opklaringen. Later raakt het verder bewolkt. De temperatuur daalt naar 2°C. Dinsdag verloopt vrijwel bewolkt. De zwakke wind draait naar het zuidwesten. De thermometermeesj37 geeft 8°C aan.

Nu op RPL: Zayn ft. Sia - Dusk Till Dawn

Halve eeuw draaiorgelmuziek

Logo draaiorgelDit jaar is er een halve eeuw draaiorgelmuziek in hartje Woerden. De 33-jarige Reijer Baas is een bekende in de binnenstad die vanaf zijn negende zijn orgel draait. Zolang ik het nog leuk...

vindt en het kan bekostigen blijft ik het doen zegt Reijer in de Woerdense Courant. Zijn opa begon in 1967 en dat waren de hoogtijdagen voor draaiorgels. Veel plaatsen waren al voorzien maar gelukkig kon hij in Woerden terecht. Zijn orgeltje heeft drie jaar bij hem op 1-hoog in huis gestaan, tot hij een plek in Woerden kreeg.

Hoewel de tijd verandert en mensen minder winkelen, merkt Baas wel dat zijn aanwezigheid gewaardeerd wordt. Hij probeert door te gaan maar maakt zich ook zorgen. Van de inkomsten kan hij maar om de paar maanden een nieuw boek laten maken. Zijn aanwezigheid is dan ook niet zo vanzelfsprekend. 

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties