Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Beetje zon

Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen. De kans op een buitje is er nog steeds. Er staat een matige noordwestenwind. Vanmiddag loopt het kwik op naar 9°C. Vanavond en het eerste deel van de nacht zijn er brede opklaringen. Later raakt het verder bewolkt. De temperatuur daalt naar 2°C. Dinsdag verloopt vrijwel bewolkt. De zwakke wind draait naar het zuidwesten. De thermometermeesj37 geeft 8°C aan.

Nu op RPL: Des'Ree - Life

Weinig ruimte voor fietsers en voetgangers

Logo Fiets Rood asfaltUit een onderzoek van Milieudefensie blijkt dat fietsers en voetgangers er slecht vanaf komen als het gaat om ruimte in de stad. Bij het onderzoek zijn de 20 grootste steden in kaart gebracht.

Daarop is te zien hoeveel ruimte op straat beschikbaar is voor verschillende verkeersdeelnemers.

Ook in Utrecht delven fietsers en voetgangers het onderspit als het gaat om ruimte in de stad. In Utrecht neemt de auto zo’n 54 procent van alle ruimte op straat in beslag. Ook voetgangers hebben maar beperkte ruimte. Zij krijgen in Utrecht 34 procent van de straat. Fietsers krijgen slechts 12 procent van de straat.

Vanaf vandaag kan men op de website van Milieudefensie zien hoe zijn of haar wijk scoort. Door het invoeren van een postcode wordt duidelijk hoe de ruimteverdeling in ieders wijk is.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties