Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Beetje zon

Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen. De kans op een buitje is er nog steeds. Er staat een matige noordwestenwind. Vanmiddag loopt het kwik op naar 9°C. Vanavond en het eerste deel van de nacht zijn er brede opklaringen. Later raakt het verder bewolkt. De temperatuur daalt naar 2°C. Dinsdag verloopt vrijwel bewolkt. De zwakke wind draait naar het zuidwesten. De thermometermeesj37 geeft 8°C aan.

Nu op RPL: Des'Ree - Life

Thuisgebruik medicijnen kan beter

Logo Mexicaanse Griep medicijnenHet thuisgebruik van medicijnen kan nog worden verbeterd, is de conclusie van de in Woerden gevestigde ouderenbond ANBO. De organisatie deed onderzoek onder ruim 7000 leden...

en niet-leden. Meer dan de helft van hen gebruikt twee tot vijf verschillende medicijnen en een kwart zelfs meer dan vijf. Zo’n 90 procent van de respondenten zegt de medicatie volgens voorschrift te gebruiken, maar ruim de helft zegt óók dat een periodieke beoordeling goed is om te controleren of er geen vervelende interacties en bijwerkingen zijn en of er nog een noodzaak tot gebruik is.

Uit een eerdere studie blijkt dat het aantal patiënten dat door verkeerd medicijngebruik in het ziekenhuis is opgenomen de afgelopen vijf jaar is toegenomen. De onderzoekers denken dat de vergrijzing de grootste oorzaak is van de stijging en dat bijna de helft de van opnamen van 65-plussers te voorkomen zijn.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties