Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Beetje zon

Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen. De kans op een buitje is er nog steeds. Er staat een matige noordwestenwind. Vanmiddag loopt het kwik op naar 9°C. Vanavond en het eerste deel van de nacht zijn er brede opklaringen. Later raakt het verder bewolkt. De temperatuur daalt naar 2°C. Dinsdag verloopt vrijwel bewolkt. De zwakke wind draait naar het zuidwesten. De thermometermeesj37 geeft 8°C aan.

Nu op RPL: Des'Ree - Life

UMC plaatst eerste biologische hartklep

Logo UMC 2Het UMC Utrecht heeft onlangs als eerste ziekenhuis in Nederland een biologische hartklep geplaatst bij de 27-jarige Kiki Bleeker. De operatie is uitgevoerd door hartchirurg Willem Suyker.

De eerste operatie heeft in mei dit jaar bij een 27-jarige vrouw in Londen plaatsgevonden. Daarna zijn er nog een aantal operaties uitgevoerd.

De speciale hartklep is gemaakt van weefsel van een rund en heeft een speciale coating die de hartklep kalkbestendig maakt. Daardoor zou het een leven lang mee kunnen gaan, zegt Suyker. De kans op vervolgoperaties is aanzienlijk minder en ook hoeft de patiënt geen bloedverdunners meer te slikken.

Volgens de hartchirurg is de biologische hartklep een doorbraak voor de chirurgische behandeling van hartklepafwijkingen, met name voor mensen met een actieve levensstijl.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties