Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Vrij zonnig weer

In de afgelopen vroege nacht was de wereld door sneeuw even wit. Daar merken we nog weinig van. Er is vandaag veel zon. Er staat een matige tot vrij krachtige noordenwind. In de middag loopt het kwik op naar 8°C. Vanavond en vannacht is het ook vrij helder en daalt de temperatuur naar -2°C. Morgen, verkiezingsdag, wissen wolken en opklaringen elkaar af. Daarnaast is er kans op een bui. De matige wind draait naar noordwest. In de middag geeft de thermometer 7°C aan.

meesj26

Nu op RPL: Plastic Bertrand - Ca Plane Pour Moi

Waarschuwingsstelsel werkt weer

Logo LuchtalarmHet waarschuwingsstelsel dat elke eerste maandag van de maand afgaat met sirenes werkt weer. Dit meldde afgelopen dinsdag de Veiligheidsregio Utrecht. Op 5 maart 2018 zijn er in onze...

regio, net als in andere regio’s, op sommige plaatsen geen sirenes afgegaan. De storing werd veroorzaakt doordat de frequentie van het Europese elektriciteitsnet een fractie te laag was. Dat kwam door gesteggel over stroomleveringen op de Balkan, tussen Kosovo en Servië. Klokken die op het elektriciteitsnet zijn aangesloten zijn daardoor enkele minuten achter gaan lopen. Dat gold ook voor de klokken van het luchtalarm.

Het probleem met de sirenes trad alleen op bij alarmpalen die langere tijd niet gesynchroniseerd waren met de computer die de sirenes aanstuurt. Inmiddels is het probleem opgelost. Alle sirenes in onze regio zijn inmiddels weer getest en werkend verklaard.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties