Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

De ochtend start zonnig en het vriest nog ligt. In de middag drijven er wolkenvelden over en zijn er opklaringen. De zwakke en later matige wind is oost. Vanmiddag komt de temperatuur tot aan de 3°C. In de avond en nacht is het vrij helder bij een minimum temperatuur van -2°C. Vrijdag verloopt bewolkt en er is maar weinig ruimte voor de zon. Er staat een zwakke tot matige oostenwind. Het kwik komt deze dag maar net boven het vriespunt uit.

Foto: Anno Visser in het park

meesj2496

Waarschuwingsstelsel werkt weer

Logo LuchtalarmHet waarschuwingsstelsel dat elke eerste maandag van de maand afgaat met sirenes werkt weer. Dit meldde afgelopen dinsdag de Veiligheidsregio Utrecht. Op 5 maart 2018 zijn er in onze...

regio, net als in andere regio’s, op sommige plaatsen geen sirenes afgegaan. De storing werd veroorzaakt doordat de frequentie van het Europese elektriciteitsnet een fractie te laag was. Dat kwam door gesteggel over stroomleveringen op de Balkan, tussen Kosovo en Servië. Klokken die op het elektriciteitsnet zijn aangesloten zijn daardoor enkele minuten achter gaan lopen. Dat gold ook voor de klokken van het luchtalarm.

Het probleem met de sirenes trad alleen op bij alarmpalen die langere tijd niet gesynchroniseerd waren met de computer die de sirenes aanstuurt. Inmiddels is het probleem opgelost. Alle sirenes in onze regio zijn inmiddels weer getest en werkend verklaard.

Zoeken

IJsbaan Live

ijsbaan2018

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties