Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Fris en bewolkt

Vandaag is het bewolkt en kan er ook wat regen vallen. In de avond zien we een paar opklaringen. De vrij krachtige wind is noordwest. Met 15°C is het deze dag erg fris. In de nacht wisselen wolken en zon elkaar af. De temperatuur daalt naar 9°C. Zaterdag drijven wolkenvelden over maar ontstaan er ook opklaringen. De matige wind is noordwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

DSC 000622

Nu op RPL: Avicii - For A Better Day

Waarschuwingsstelsel werkt weer

Logo LuchtalarmHet waarschuwingsstelsel dat elke eerste maandag van de maand afgaat met sirenes werkt weer. Dit meldde afgelopen dinsdag de Veiligheidsregio Utrecht. Op 5 maart 2018 zijn er in onze...

regio, net als in andere regio’s, op sommige plaatsen geen sirenes afgegaan. De storing werd veroorzaakt doordat de frequentie van het Europese elektriciteitsnet een fractie te laag was. Dat kwam door gesteggel over stroomleveringen op de Balkan, tussen Kosovo en Servië. Klokken die op het elektriciteitsnet zijn aangesloten zijn daardoor enkele minuten achter gaan lopen. Dat gold ook voor de klokken van het luchtalarm.

Het probleem met de sirenes trad alleen op bij alarmpalen die langere tijd niet gesynchroniseerd waren met de computer die de sirenes aanstuurt. Inmiddels is het probleem opgelost. Alle sirenes in onze regio zijn inmiddels weer getest en werkend verklaard.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties