Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Fris weer

Vandaag zijn er zonnige momenten maar drijven er ook wolken over. In de middag is er steeds meer bewolking en tegen de avond en in de avond gaat het regenen. Er staat een matige westenwind. Het kwik komt niet veel verder dan 16°C. In de nacht valt er eveneens regen en daalt de temperatuur naar 10°C. Zondag trekt een front over. Dat betekent bewolkt weer en perioden met regen. De matige  wind wordt noord. Met 14°C is het fris.

Foto: Mees met dikke wolkenpartijen

meesj2349

Waarschuwingsstelsel werkt weer

Logo LuchtalarmHet waarschuwingsstelsel dat elke eerste maandag van de maand afgaat met sirenes werkt weer. Dit meldde afgelopen dinsdag de Veiligheidsregio Utrecht. Op 5 maart 2018 zijn er in onze...

regio, net als in andere regio’s, op sommige plaatsen geen sirenes afgegaan. De storing werd veroorzaakt doordat de frequentie van het Europese elektriciteitsnet een fractie te laag was. Dat kwam door gesteggel over stroomleveringen op de Balkan, tussen Kosovo en Servië. Klokken die op het elektriciteitsnet zijn aangesloten zijn daardoor enkele minuten achter gaan lopen. Dat gold ook voor de klokken van het luchtalarm.

Het probleem met de sirenes trad alleen op bij alarmpalen die langere tijd niet gesynchroniseerd waren met de computer die de sirenes aanstuurt. Inmiddels is het probleem opgelost. Alle sirenes in onze regio zijn inmiddels weer getest en werkend verklaard.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties