Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Buien

De dag begint zonnig maar verderop in de ochtend en vooral in de middag ontstaan er stapelwolken. Op het eind van de dag en in de avond gaan daaruit stevige regen- en onweersbuien vallen. Er staat een matige noordoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 24°C aan. Vannacht kan er ook nog een bui vallen maar klaart het ook op. De temperatuur daalt naar 15°C. Vrijdag wisselen wolken en zon elkaar af maar is de kans op een bui nog steeds aanwezig. De wakke wind is oost. Het kwik loopt op naar 24°C. In het weekend warm en zonnig weer.

Vanavond stevige buien.

mees100

Nu op RPL: East 17 - Thunder

Geen verkoop levende kreeften bij Jumbo

Logo Rivier kreeftDe Partij voor de Dieren in Utrecht heeft met succes actie gevoerd tegen de verkoop van levende kreeften bij de nieuwe Jumbo Foodmarkt in Leidsche Rijn. Aldus een bericht op nu.nl.

Samen met 3500 mensen tekende de partij protest aan tegen de verkoop.

De nieuwe Foodmarkt opent op 16 mei in Leidsche Rijn Centrum en heeft toegezegd voorlopig geen levende kreeften aan te bieden. Eva van Esch, raadslid van de PvdD, is blij met het besluit van de Jumbo.

Kreeften zouden veel pijn en stress ervaren door het lange transport vanuit landen als Canada en het verblijf met vastgebonden scharen in de winkel. De Partij van de Dieren hoopt dat ook andere verkopers in Utrecht van levende kreeften, krabben en dieren hiermee stoppen.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties