Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Geen verkoop levende kreeften bij Jumbo

Logo Rivier kreeftDe Partij voor de Dieren in Utrecht heeft met succes actie gevoerd tegen de verkoop van levende kreeften bij de nieuwe Jumbo Foodmarkt in Leidsche Rijn. Aldus een bericht op nu.nl.

Samen met 3500 mensen tekende de partij protest aan tegen de verkoop.

De nieuwe Foodmarkt opent op 16 mei in Leidsche Rijn Centrum en heeft toegezegd voorlopig geen levende kreeften aan te bieden. Eva van Esch, raadslid van de PvdD, is blij met het besluit van de Jumbo.

Kreeften zouden veel pijn en stress ervaren door het lange transport vanuit landen als Canada en het verblijf met vastgebonden scharen in de winkel. De Partij van de Dieren hoopt dat ook andere verkopers in Utrecht van levende kreeften, krabben en dieren hiermee stoppen.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties