Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken en zon

In de ochtend is het bewolkt met enkele opklaringen. In de middag is er meer ruimte voor de zon. Er staat een zwakke noordoostenwind. In de middag geeft de thermometer 15°C aan. In de nacht is het vrij helder maar ontstaat er ook mist. Het kwik daalt naar 3°C met kans op vorst aan de grond. Zaterdag begint mogelijk met mist. Verder een mix van zon en wolken en in de middag de meeste zon. De zwakke wind draait naar het zuidwesten bij een middag temperatuur van 16°C.

Foto: Tonnie Morsink zon en mistbanken

meesj2375

Geen verkoop levende kreeften bij Jumbo

Logo Rivier kreeftDe Partij voor de Dieren in Utrecht heeft met succes actie gevoerd tegen de verkoop van levende kreeften bij de nieuwe Jumbo Foodmarkt in Leidsche Rijn. Aldus een bericht op nu.nl.

Samen met 3500 mensen tekende de partij protest aan tegen de verkoop.

De nieuwe Foodmarkt opent op 16 mei in Leidsche Rijn Centrum en heeft toegezegd voorlopig geen levende kreeften aan te bieden. Eva van Esch, raadslid van de PvdD, is blij met het besluit van de Jumbo.

Kreeften zouden veel pijn en stress ervaren door het lange transport vanuit landen als Canada en het verblijf met vastgebonden scharen in de winkel. De Partij van de Dieren hoopt dat ook andere verkopers in Utrecht van levende kreeften, krabben en dieren hiermee stoppen.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties