Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Vuile handen voor klimaatzaak tegen Shell

Logo Groene Energie MilieuInwoners van Utrecht die vinden dat Shell zich moet houden aan de afspraken uit het klimaatakkoord, kunnen dat aanstaande zaterdag duidelijk maken tijdens een actie van Milieudefensie.

Vanaf één uur staat er een opblaasbare wereldbol van drie meter hoog bij de Stadhuisbrug, waarop iedereen zijn of haar met 'olie' besmeurde handafdruk kan achterlaten. Net als in andere steden door heel Nederland kunnen zij zo laten zien dat zij het niet eens zijn met de manier waarop Shell omgaat met de aarde.

De actie wordt georganiseerd door inwoners van Utrecht die zich in de afgelopen weken als mede-eiser hebben aangesloten bij een rechtszaak die Milieudefensie aanspant tegen Shell. De actie vindt zaterdag plaats in tien steden door heel Nederland.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties