Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Zeshonderd basisscholen in actie voor buitenspelen

Logo SportersIn de provincie Utrecht zijn ruim zeshonderd basisscholen in actie gekomen voor buitenspelen. Het startschot kwam van De Kleine Jantje Beton Loterij. Uit recent onderzoek van...

Jantje Beton blijkt dat van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool er meer dan 1 miljoen niet meer dagelijks buitenspelen. Door tijdgebrek en te weinig speelplaatsen is spelen steeds minder vanzelfsprekend. Spelen is belangrijk voor de beweging die ze nodig hebben. Ook is het van belang voor de ontwikkeling, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en lak hebben aan vervelende mensen.

De leerlingen van deelnemende scholen verkopen lootjes waarmee prijzen zijn te winnen als een fiets of voetbal.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties