Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zon en wolken

In de ochtend zien we wolken en opklaringen. In de middag is er meer ruimte voor de zon. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind. Vanmiddag loopt het kwik op naar 16°C. Vannacht is het bewolkt en kan we wat regen vallen. De temperatuur daalt naar 9°C. Maandag start bewolkt. Later in de ochtend en in de middag zien we opklaringen. De zwakke tot matige wind draait naar het noordwesten. De thermometer geeft 14°C.

DSC 0046

 

Grond Lopik besmet met PFOA

Logo Kraan2In de gemeente Lopik is er grond besmet met PFOA. PFOA staat voor  perfluoroctaanzuur en is kankerverwekkend en wordt gebruikt in Teflon. De stof is in het verleden...

jarenlang uitgestoten door chemiefabriek DuPont in Dordrecht. In een groot deel van de regio Zuid-Holland Zuid zit PFOA (C8) in de bodem. Dat blijkt een grootschalig regionaal bodemonderzoek.

Op de meeste plaatsen gaat het om zeer lage gehalten, die ruim onder de recent aangescherpte strengste risicogrenswaarde van het RIVM liggen. Dit betekent dat het daar veilig is om dagelijks uit eigen tuin te eten. Via de wind en de regen is de stof PFOA neergekomen in een breed gebied rond de fabriek en in de bodem gezakt.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties