Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Begraafplaats Zwammerdam wordt duurzaam

Logo BegraafplaatsDe algemene begraafplaats in Zwammerdam wordt duurzamer, de energiebehoefte minder en wat er aan energie nodig is, wordt voor een kwart zelf opgewekt.

De verwarmingsinstallatie in de gebouwen van die begraafplaats is aan vervanging toe. Uit een energiescan blijkt dat het voor dit pand mogelijk is om volledig van het aardgas af te gaan. De aardgasaansluiting wordt verwijderd.

Voor de aanpassingen is inmiddels een omgevingsvergunning verkregen en is advies gevraagd aan de monumentencommissie voor het plaatsen van zonnepanelen voor elektriciteit, infraroodpanelen voor warmte en ledverlichting.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties