Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

In de ochtend is het wisselend bewolkt maar de opklaringen worden breder. Er kan nog een bui vallen. De zuidwestenwind is matig en neemt later op de dag toe tot vrij krachtig. In de middag zien we zonnige perioden. Het kwik loopt op naar 13°C. De nacht verloopt vrij helder bij een minimum temperatuur van 6°C. Woensdag een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De matige wind is dan zuid. De thermometer geeft in de middag 13°C aan.

Foto: Tonnie Morsink

meesj2460

Stadsorganist voor IJsselstein

Logo PianoIn IJsselstein wordt tijdens het zomerorgelconcert aanstaande zaterdag de nieuwe stadsorganist Gerrit Christiaan de Gier benoemd. De benoeming zal uitgevoerd worden door wethouder...

Peter Dekker in de Oude St. Nicolaaskerk. Tijdens het zomerconcert speelt de Gier onder andere werken van Bach en Purcell spelen. Steeds meer Nederlandse steden zijn zich bewust van het belang van cultureel erfgoed zoals monumentale orgels.

IJsselstein telt drie orgels binnen haar muren: het Van Vulpen-orgel in de Oude of Nicolaaskerk, het Maarschalkerweerd-orgel in de St. Nicolaasbasiliek en het Berg & Van der Wendt-orgel in de Ontmoetingskerk.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties