Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Fris weer

Vandaag zijn er zonnige momenten maar drijven er ook wolken over. In de middag is er steeds meer bewolking en tegen de avond en in de avond gaat het regenen. Er staat een matige westenwind. Het kwik komt niet veel verder dan 16°C. In de nacht valt er eveneens regen en daalt de temperatuur naar 10°C. Zondag trekt een front over. Dat betekent bewolkt weer en perioden met regen. De matige  wind wordt noord. Met 14°C is het fris.

Foto: Mees met dikke wolkenpartijen

meesj2349

Utrechters kiezen hét ultieme Utregse woord

Logo DomtorenIn Utrecht wordt gezocht naar het ultieme Utregse woord. Volgens 'Rake Zaak', een bureau voor merkidentiteit en design, spreken steeds minder mensen van huis uit nog het...

stads-Utrechts. Mensen die het nog spreken trekken naar randgemeenten en de aanwas van nieuwe Utrechters is groot. In Utrecht spreken we Utrechts, stelt het bureau. We slikken de ‘t’ in, noemen elkaar jochie, messie of wijffie en sluiten zinnen af met een vragende ‘waor’.

Om Utrechters met elkaar in gesprek te laten gaan over wat het nou is om Domstedeling te zijn, bedacht het bureau de verkiezing van het ultieme Utregse woord, een ode aan het Utregs. Een taal die je als buitenstaander snel eigen kan maken, maar nooit helemaal goed zult uitspreken. Een taal ook die aandacht verdient, gewoon, omdat we er zo trots op zijn, meldt 'Rake Zaak'.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties