Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig lente weer

Een hogedrukgebied bepaalt ons weer de komende dagen. Er is vandaag veel ruimte voor de zon. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Vanmiddag wordt het 12°C. De nacht verloopt helder. De temperatuur zakt even onder het vriespunt. Ook zondag is het zonnig weer. De zwakke wind komt uit het zuidoosten. Het kwik loopt op naar 13°C.

Foto: Mees en veel ruimte voor de zon

mees697

Utrechters kiezen hét ultieme Utregse woord

Logo DomtorenIn Utrecht wordt gezocht naar het ultieme Utregse woord. Volgens 'Rake Zaak', een bureau voor merkidentiteit en design, spreken steeds minder mensen van huis uit nog het...

stads-Utrechts. Mensen die het nog spreken trekken naar randgemeenten en de aanwas van nieuwe Utrechters is groot. In Utrecht spreken we Utrechts, stelt het bureau. We slikken de ‘t’ in, noemen elkaar jochie, messie of wijffie en sluiten zinnen af met een vragende ‘waor’.

Om Utrechters met elkaar in gesprek te laten gaan over wat het nou is om Domstedeling te zijn, bedacht het bureau de verkiezing van het ultieme Utregse woord, een ode aan het Utregs. Een taal die je als buitenstaander snel eigen kan maken, maar nooit helemaal goed zult uitspreken. Een taal ook die aandacht verdient, gewoon, omdat we er zo trots op zijn, meldt 'Rake Zaak'.

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties