RPL Actueel

 

Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Steeds warmer

In de ochtend is het zonnig en staat er maar weinig wind. In de middag ontstaan stapelwolken. De zwakke wind is west. De temperatuur gaat richting 30°C. In de avond zon en tot middernacht een temperatuur van boven de 20°C. In de nacht is het helder en zakt het kwik niet veel verder dan 17°C. Dinsdag is het eveneens zonnig behoudens een paar stapelwolken. De zwakke wind draait naar het zuidwesten. Met 31°C is het tropisch warm.

meesj2262

 

Nu op RPL: Armin Van Buuren ft. James Newman - Therapy

Utrechters kiezen hét ultieme Utregse woord

Logo DomtorenIn Utrecht wordt gezocht naar het ultieme Utregse woord. Volgens 'Rake Zaak', een bureau voor merkidentiteit en design, spreken steeds minder mensen van huis uit nog het...

stads-Utrechts. Mensen die het nog spreken trekken naar randgemeenten en de aanwas van nieuwe Utrechters is groot. In Utrecht spreken we Utrechts, stelt het bureau. We slikken de ‘t’ in, noemen elkaar jochie, messie of wijffie en sluiten zinnen af met een vragende ‘waor’.

Om Utrechters met elkaar in gesprek te laten gaan over wat het nou is om Domstedeling te zijn, bedacht het bureau de verkiezing van het ultieme Utregse woord, een ode aan het Utregs. Een taal die je als buitenstaander snel eigen kan maken, maar nooit helemaal goed zult uitspreken. Een taal ook die aandacht verdient, gewoon, omdat we er zo trots op zijn, meldt 'Rake Zaak'.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties