Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Flink wat zon

Er is vandaag ruimte voor de zon en daarnaast trekt er sluierbewolking over. De zwakke tot soms matige wind komt uit het zuiden. Vanmiddag geeft de thermometer 13°C aan. In de avond en nacht is het helder en daalt de temperatuur nar 3°C. Donderdag begint mogelijk met mist maar verder verloopt de dag zonnig. De zwakke wind wordt zuidoost. Met 13°C is het even zacht als vandaag.

Foto: Tonnie Morsink een goed begin van de dag

meesj2452

Utrechters kiezen hét ultieme Utregse woord

Logo DomtorenIn Utrecht wordt gezocht naar het ultieme Utregse woord. Volgens 'Rake Zaak', een bureau voor merkidentiteit en design, spreken steeds minder mensen van huis uit nog het...

stads-Utrechts. Mensen die het nog spreken trekken naar randgemeenten en de aanwas van nieuwe Utrechters is groot. In Utrecht spreken we Utrechts, stelt het bureau. We slikken de ‘t’ in, noemen elkaar jochie, messie of wijffie en sluiten zinnen af met een vragende ‘waor’.

Om Utrechters met elkaar in gesprek te laten gaan over wat het nou is om Domstedeling te zijn, bedacht het bureau de verkiezing van het ultieme Utregse woord, een ode aan het Utregs. Een taal die je als buitenstaander snel eigen kan maken, maar nooit helemaal goed zult uitspreken. Een taal ook die aandacht verdient, gewoon, omdat we er zo trots op zijn, meldt 'Rake Zaak'.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties