Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig lente weer

Een hogedrukgebied bepaalt ons weer de komende dagen. Er is vandaag veel ruimte voor de zon. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Vanmiddag wordt het 12°C. De nacht verloopt helder. De temperatuur zakt even onder het vriespunt. Ook zondag is het zonnig weer. De zwakke wind komt uit het zuidoosten. Het kwik loopt op naar 13°C.

Foto: Mees en veel ruimte voor de zon

mees697

Patstelling nieuwe natuur Reeuwijk doorbroken

Logo Reeuwijkse plassenEen jarenlange patstelling tussen gebiedspartijen met betrekking tot de inrichting van nieuwe natuur tussen de Reeuwijkse en de Nieuwkoopse plassen is doorbroken: LTO Noord en...

Agrarische Natuurvereniging De Parmey boden een rapport aan, dat in samenspraak met Natuurmonumenten, waterschap en gemeente tot stand kwam. Het werd in ontvangst genomen door de Stuurgroep Veenweiden Gouwe Wiericke. De boeren hadden aangeboden het rapport op te stellen, omdat ze niet tevreden waren over een eerder schetsontwerp uit 2016.

Wethouder Smits van Bodegraven-Reeuwijk stelt dat nu een 40-jarige discussie is afgerond en dat er vertrouwen is gekomen. De Nieuwkoopse wethouder Elkhuizen zegt dat dit de biodiversiteit ten goede gaat komen. Er is onder andere consensus met betrekking tot afplaggen. Ook is er vooruit gekeken naar waterbeheer en mogelijke kavelruil.

In het voorjaar van 2019 verschijnt een concept inrichtingsplan.

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties