RPL Actueel

 

Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Steeds warmer

In de ochtend is het zonnig en staat er maar weinig wind. In de middag ontstaan stapelwolken. De zwakke wind is west. De temperatuur gaat richting 30°C. In de avond zon en tot middernacht een temperatuur van boven de 20°C. In de nacht is het helder en zakt het kwik niet veel verder dan 17°C. Dinsdag is het eveneens zonnig behoudens een paar stapelwolken. De zwakke wind draait naar het zuidwesten. Met 31°C is het tropisch warm.

meesj2262

 

Nu op RPL: R. Kelly - Gotham City

Patstelling nieuwe natuur Reeuwijk doorbroken

Logo Reeuwijkse plassenEen jarenlange patstelling tussen gebiedspartijen met betrekking tot de inrichting van nieuwe natuur tussen de Reeuwijkse en de Nieuwkoopse plassen is doorbroken: LTO Noord en...

Agrarische Natuurvereniging De Parmey boden een rapport aan, dat in samenspraak met Natuurmonumenten, waterschap en gemeente tot stand kwam. Het werd in ontvangst genomen door de Stuurgroep Veenweiden Gouwe Wiericke. De boeren hadden aangeboden het rapport op te stellen, omdat ze niet tevreden waren over een eerder schetsontwerp uit 2016.

Wethouder Smits van Bodegraven-Reeuwijk stelt dat nu een 40-jarige discussie is afgerond en dat er vertrouwen is gekomen. De Nieuwkoopse wethouder Elkhuizen zegt dat dit de biodiversiteit ten goede gaat komen. Er is onder andere consensus met betrekking tot afplaggen. Ook is er vooruit gekeken naar waterbeheer en mogelijke kavelruil.

In het voorjaar van 2019 verschijnt een concept inrichtingsplan.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties