Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

De dag begint zonnig. Later in de ochtend en een deel van de middag trekt er bewolking over. Tegen en in de avond is er meer ruimte voor de zon. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag loopt het kwik op naar 26°C. Verderop in de avond en in de nacht vallen er enkele buien. De temperatuur daalt naar 15°C. Vrijdag zijn er wolkenvelden maar al snel zien we de zon. Verderop in de ochtend wordt het vrij zonnig weer. Met 22°C is  het wel frisser

DSC 0027.

Nu op RPL: Jamie Lidell - Another Day

Utrecht wil van intensieve veehouderij af

Logo Koeien 2Provincie Utrecht wil van de intensieve veehouderij af. Die zou zoveel mogelijk uit de provincie moeten verdwijnen. Voor de grote pluimvee-, varkens- en vleeskalverenbedrijven zal geen plaats meer zijn.

Dat valt op te maken uit een adviesrapport van de provincie. Hierin wordt aangegeven hoe het boerenbedrijf in Utrecht er in 2050 uit zou moeten zien. De dan nog bestaande bedrijven zullen geen gebruik meer mogen maken van grondstoffen en voedsel van buitenaf. Mest moet in de eigen regio blijven en de uitstoot van ammoniak en fijnstof dient flink ingeperkt te worden. Volgens het adviesrapport kan met een collectieve aanpak een transitie in de landbouw worden bereikt, waarbij provincie, agrarische sector en andere betrokkenen samen stappen zetten in de richting van de gewenste toekomst. De behandeling en vaststelling van het plan vindt waarschijnlijk in september plaats.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties