Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

In de ochtend is het wisselend bewolkt maar de opklaringen worden breder. Er kan nog een bui vallen. De zuidwestenwind is matig en neemt later op de dag toe tot vrij krachtig. In de middag zien we zonnige perioden. Het kwik loopt op naar 13°C. De nacht verloopt vrij helder bij een minimum temperatuur van 6°C. Woensdag een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De matige wind is dan zuid. De thermometer geeft in de middag 13°C aan.

Foto: Tonnie Morsink

meesj2460

Bereikbaarheid dierenambulance in gevaar

Logo DierenhulpverleningDoor een tekort aan vrijwilligers bij de meldcentrale dreigt ook de bereikbaarheid van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o., net als bij omringende organisaties, in gevaar...

te komen. De stichting meldt dat het niet ondenkbaar is dat de komende tijd het alarmnummer niet meer 24/7 bereikbaar is. Mensen zullen met een gewond of ziek dier dan zelf actie moeten ondernemen. Alle andere vragen en meldingen moeten dan wachten tot een later tijdstip.

Het bestuur laat weten deze gang van zaken te betreuren. De vrijwilligers van het telefoonteam werken vanuit huis. Nieuwe vrijwilligers zijn dringend nodig. Zij worden intern opgeleid en daar waar nodig begeleid totdat zij zelfstandig aan de slag kunnen. Het gaat in principe om vier diensten van zes uur per maand, naar gelang in de ochtend of middag.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties