Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Bereikbaarheid dierenambulance in gevaar

Logo DierenhulpverleningDoor een tekort aan vrijwilligers bij de meldcentrale dreigt ook de bereikbaarheid van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o., net als bij omringende organisaties, in gevaar...

te komen. De stichting meldt dat het niet ondenkbaar is dat de komende tijd het alarmnummer niet meer 24/7 bereikbaar is. Mensen zullen met een gewond of ziek dier dan zelf actie moeten ondernemen. Alle andere vragen en meldingen moeten dan wachten tot een later tijdstip.

Het bestuur laat weten deze gang van zaken te betreuren. De vrijwilligers van het telefoonteam werken vanuit huis. Nieuwe vrijwilligers zijn dringend nodig. Zij worden intern opgeleid en daar waar nodig begeleid totdat zij zelfstandig aan de slag kunnen. Het gaat in principe om vier diensten van zes uur per maand, naar gelang in de ochtend of middag.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties