Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

In de ochtend is het wisselend bewolkt maar de opklaringen worden breder. Er kan nog een bui vallen. De zuidwestenwind is matig en neemt later op de dag toe tot vrij krachtig. In de middag zien we zonnige perioden. Het kwik loopt op naar 13°C. De nacht verloopt vrij helder bij een minimum temperatuur van 6°C. Woensdag een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De matige wind is dan zuid. De thermometer geeft in de middag 13°C aan.

Foto: Tonnie Morsink

meesj2460

Grote stappen mogelijk bij afvalscheiding

Logo PMD ContainerHet is mogelijk om in Woerden nog grote stappen te zetten voor de vermindering van de hoeveelheid restafval. Dat zegt Monique à Campo, teammanager van het team Afval & Reiniging van de...

gemeente. In het restafval zit nog veel GFT, textiel, papier en PMD.

De gemeente is bekend met de belemmeringen die inwoners ervaren bij het scheiden van afval, vertelt de teammanager. De PMD containers zijn ondanks hun grote volume snel vol. Sinds begin dit jaar moet betaald worden voor het aanbieden van bouw- en sloopafval. En in hoogbouw is het scheiden van GFT voor bewoners lastig.

Voor 16 flatbewoners aan de Van Slingerlandtlanen loopt hiervoor nu een kleine pilot. Betere afvalscheiding is hard nodig. Niet alleen vanwege het milieu maar ook omdat er hogere belastingen komen op het verbranden van afval, aldus à Campo.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties