Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Bakker: Te veel verkeersslachtoffers

Logo Ambulance5Er gebeuren in Woerden te veel zware verkeersongevallen waarbij scooterrijders en fietsers betrokken zijn. Het college van burgemeester en wethouders moet in actie komen om het aantal...

verkeersslachtoffers snel fors terug te dringen. Dat vindt fractie Bakker die daarover vragen gesteld heeft aan het college. De laatste drie maanden zijn er in Woerden zo’n 15 ernstige ongelukken gebeurd waarbij scooters of fietsers betrokken waren, vaak gepaard gaand met zwaar lichamelijk letsel.

“Dit kan zo niet doorgaan”, stelt Bakker. Er zijn in Woerden een aantal grote verkeersprojecten in voorbereiding, maar de recente ongevallen vonden juist op andere wegen plaats, zoals de Ridderstraat en de Waardsebaan. Daar worden echter geen maatregelen genomen. “De maat is vol!”, zegt Bakker. In Woerden moet dan ook snel een totaal verkeersveiligheidsplan komen.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties