Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Iets rustiger

Vandaag is het iets rustiger in de atmosfeer dan gisteren. Het is wisselend bewolkt er vallen enkele buien. In de middag ontstaan er opklaringen. De matige en eerst nog vrij krachtige wind is west tot noordwest. Vanmiddag geeft de thermometer 10°C aan. in de nacht wisselen wolken en opklaringen elkaar af en daarnaast valt er een enkele bui. De temperatuur daalt naar 4°C. Maandag zien we naast de wolken ook de zon. In de ochtend kan er nog een bui vallen. De matige wind is noordwest. Het kwik loopt in de middag op  naar 8°C.

Foto: Anno Visser

meesj2497

Bakker: Te veel verkeersslachtoffers

Logo Ambulance5Er gebeuren in Woerden te veel zware verkeersongevallen waarbij scooterrijders en fietsers betrokken zijn. Het college van burgemeester en wethouders moet in actie komen om het aantal...

verkeersslachtoffers snel fors terug te dringen. Dat vindt fractie Bakker die daarover vragen gesteld heeft aan het college. De laatste drie maanden zijn er in Woerden zo’n 15 ernstige ongelukken gebeurd waarbij scooters of fietsers betrokken waren, vaak gepaard gaand met zwaar lichamelijk letsel.

“Dit kan zo niet doorgaan”, stelt Bakker. Er zijn in Woerden een aantal grote verkeersprojecten in voorbereiding, maar de recente ongevallen vonden juist op andere wegen plaats, zoals de Ridderstraat en de Waardsebaan. Daar worden echter geen maatregelen genomen. “De maat is vol!”, zegt Bakker. In Woerden moet dan ook snel een totaal verkeersveiligheidsplan komen.

Zoeken

De ijsbaan live

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties