Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Iets rustiger

Vandaag is het iets rustiger in de atmosfeer dan gisteren. Het is wisselend bewolkt er vallen enkele buien. In de middag ontstaan er opklaringen. De matige en eerst nog vrij krachtige wind is west tot noordwest. Vanmiddag geeft de thermometer 10°C aan. in de nacht wisselen wolken en opklaringen elkaar af en daarnaast valt er een enkele bui. De temperatuur daalt naar 4°C. Maandag zien we naast de wolken ook de zon. In de ochtend kan er nog een bui vallen. De matige wind is noordwest. Het kwik loopt in de middag op  naar 8°C.

Foto: Anno Visser

meesj2497

Waterschap houdt waterniveau op zomerpeil

Logo WaterpeilIn een groot deel van het gebied van De Stichtse Rijnlanden blijft het water in de sloten voorlopig op het hoge zomerpeil, om op die manier de grondwaterhoeveelheid zoveel mogelijk...

aan te vullen. Dat heeft het college van dijkgraaf en hoogheemraden deze week besloten.

Uit metingen van half november blijkt dat de actuele grondwaterstand vijf tot veertig centimeter lager ligt dan het langjarig gemiddelde. Normaal gesproken gaan in de herfst de sloten naar winterpeil, maar door de extreem droge zomer is dat nu niet gewenst.

Alleen in het gebied ten westen en noorden van Woerden gaan de sloten wel naar winterpeil. In dit veenweidegebied liggen de grondwaterstanden zo'n vijf tot tien centimeter onder het langjarig gemiddelde. Daar speelt het probleem van de lage grondwaterstand dan ook minder.

Zoeken

De ijsbaan live

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties