Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolkt weer

Na het optrekken van de mist is er laaghangde bewolking. In de middag is het ook bewolkt. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 12°C. In de nacht is het eveneens bewolkt en kan er mist ontstaan. Het kwik daalt naar 5°C. Vrijdag begint met bewolking maar even later breekt de zon door In de middag wordt het zonnig. Er staat een  zwakke zuidenwind. De thermometer geeft in de middag 16°C aan.

Foto: Mees -
Steeds meer groen aan de bomen.

DSC 0615

Motie D66 voor provinciaal bomenfonds

Logo Snoeien BomenIn de Statenvergadering van 17 december heeft D66 een motie ingediend om een bomenfonds op te richten.

Met dit fonds worden bomen niet alleen 1 op 1 herplant, maar wordt het groen in de provincie Utrecht extra versterkt.

In het bomenfonds wordt bijgehouden hoeveel bomen gekapt zijn en waar, en daarmee hoeveel bomen herplant moeten worden. Ook wordt bijgehouden wat de kap en herplant van bomen doet met de CO2-footprint van de provincie. De groene partners van de provincie, zoals Utrechts Landschap, NMU en Natuurmonumenten worden betrokken in het overleg over de herplanting.

De financiering voor het bomenfonds wordt gezocht in het projectbudget. Dat is een budget dat beschikbaar is gesteld voor uitvoering van provinciale projecten met bomenkap en activiteiten met een negatief CO2-saldo.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties