Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Motie D66 voor provinciaal bomenfonds

Logo Snoeien BomenIn de Statenvergadering van 17 december heeft D66 een motie ingediend om een bomenfonds op te richten.

Met dit fonds worden bomen niet alleen 1 op 1 herplant, maar wordt het groen in de provincie Utrecht extra versterkt.

In het bomenfonds wordt bijgehouden hoeveel bomen gekapt zijn en waar, en daarmee hoeveel bomen herplant moeten worden. Ook wordt bijgehouden wat de kap en herplant van bomen doet met de CO2-footprint van de provincie. De groene partners van de provincie, zoals Utrechts Landschap, NMU en Natuurmonumenten worden betrokken in het overleg over de herplanting.

De financiering voor het bomenfonds wordt gezocht in het projectbudget. Dat is een budget dat beschikbaar is gesteld voor uitvoering van provinciale projecten met bomenkap en activiteiten met een negatief CO2-saldo.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties