Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Minder parkeerplaatsen in nieuwe woonwijken

Logo parkeerplaatsUtrecht wil in nieuwbouwwijken zo min mogelijk parkeerplaatsen toevoegen. De bedoeling is zoveel mogelijk ruimte op straat...

over te houden voor investeringen in een prettige woonomgeving.
Verder wil men hiermee proberen leegstand van parkeergarages te voorkomen.

Dit kan door de zogeheten parkeernorm te verlagen. Hierdoor hoeven ontwikkelaars niet meer parkeerplaatsen aan te leggen dan wenselijk is.
Daarnaast creëert het college mogelijkheden voor aanvullende maatregelen, zoals parkeren op afstand, het stimuleren van autodelen en de invoering van betaald parkeren.

Doel van het beleid is goede bereikbaarheid en een leefbare stad. Hiervoor wil de gemeente dat het autogebruik in Utrecht niet toeneemt, ondanks de groei en verdichting van de stad.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties