Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Waterplanten knelpunten bij kwaliteit stadswater

Logo WaterlelieUit een rapport van Winnet in Houten blijkt dat kroosbedekking en ondergedoken waterplanten de grootste ...

knelpunten zijn bij de huidige kwaliteit van het stadswater. Dit is gebleken na het uitvoeren van de stadswater eco-scans die deze zomer in het grootste deel van het Winnet gebied zijn uitgevoerd. Ten opzichte van 2015 is de kwaliteit van de stadswateren gemiddeld gezien niet verbeterd maar verslechterd. Dit komt waarschijnlijk mede door de warme zomer die we gehad hebben.

Tijdens het bekendmaken van het onderzoek was ook Dutch Water Tech aanwezig met informatie over drijvend groen en presenteerde studenten van de TU Delft hun kroos-bestrijdende drone: de Kroboot.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties