Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Ooievaarsnest krijgt nieuw bed

Logo OoievaarIn Oudewater wordt het ooievaarsnest op de schoorsteen van het historische stadhuis gerenoveerd. Ruim voor ...

het begin van het broedseizoen is het nest weer klaar voor bewoning door een ooievaarspaar. Begin januari verwijdert een hoogwerker het ooievaarsnest. 
In de loop van de tijd is het nest in verval geraakt. Zo ontbreekt op een aantal plekken de bodemplaat en is een deel van de takken kapot, gebroken of zelfs verdwenen. Een daartoe gespecialiseerd bedrijf gaat het frame herstellen en zorgt voor een nieuwe verzinking. Dus in feite een nieuw bed voor de vogels.

Oudewater dankt zijn bekendheid voor een deel aan het ooievaarsnest op het historische stadhuis. Dit nest staat al afgebeeld op het schilderij 'De Oudewaterse Moord' uit 1645 van Dirck Stoop. Daarmee heeft Oudewater het oudste ooievaarsnest van Nederland.

Foto: Gemeente Oudewater  Nieuw bed voor ooievaarsnest

ooievaars

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties