Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Utrechter dingt mee naar taalprijs

Logo PenJohan Stets uit Utrecht is 1 van de kandidaten die van prinses Laurentien de TaalHeldprijs uitgereikt krijgt.

De prinses reikt deze uit namens de Stichting Lezen en Schrijven. Als volwassene begon Stets twee jaar geleden met taallessen nadat hij jarenlang verborgen had weten te houden dat hij niet goed kon lezen en schrijven. Totdat het een keer misging en de waarheid aan het licht kwam.

Johan zegt daarover het volgende: ‘Als je niet kunt lezen en schrijven, schakel je jezelf uit. Daarmee loop je kansen mis’.
Hij werd vervolgens Taalambassadeur bij Stichting Lezen & Schrijven. Sinds dat moment vertelt hij zijn verhaal in de regio Utrecht om laaggeletterdheid op de kaart te zetten. Stemmen op Johan kan via de website: www.taalheldenprijs.nl, tot en met 22 januari.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties