Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Geerpolder verwelkomt bezoekers

Logo NatuurHoogheemraadschap Rijnland, Staatsbosbeheer en de gemeente Nieuwkoop hebben door de Geerpolder ...

een wandelpad gemaakt voor bezoekers. Het is nu mogelijk geworden om een wandeling door het natuurgebied te maken. Het pad voert onder meer langs het Reigersbos. Een oud en uniek essenhakhoutbos waar vogels als de bosuil en buizerd zich thuis voelen. Het hakhout werd vroeger door boeren en tuinders uit de omgeving gebruikt voor de stelen van gereedschap.

In het gebied werden verder o.a. Natuurvriendelijke oevers aangelegd. Hoogheemraad Sjaak Langeslag, Guus Elkhuizen, wethouder van de gemeente Nieuwkoop en Jasper Kuipers, provinciehoofd bij Staatsbosbeheer namen het wandelpad in gebruik met de onthulling van een informatiepaneel.

Foto: Hoogheemraadschap Rijnland   Onthulling van een informatiebord
geerpolder

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties