Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Nieuwe pastor komt uit Polen

Logo PastoorHet pastoraal team van de RK parochie de Heilige Drie Eenheid in onder meer Harmelen, Montfoort, IJsselstein en Benschop...

is sinds november uitgebreid met een nieuwe pastor uit Polen, Zygfryd Nowara.
De 60-jarige parochie-vicaris, ook wel hulppastoor genoemd, is in 1992 in Polen tot priester gewijd.

Tijdens zijn priesterstudie leerde hij in Polen jongeren uit Denekamp kennen die daar voor de Wereld Jongeren Dagen waren. Zijn contacten met Nederlanders werden steeds frequenter en hun roep om meer priesters in Nederland klonk steeds luider.

In 1997 kwam hij naar het Aartsbisdom Utrecht. Sinds 1 november woont hij in de pastorie van de Sint Victorkerk in Benschop. Van hieruit werkt hij in een pastoraal team voor het geheel van de 3eenheidparochie.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties