Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Erdogan lobbyde bij Trump via Vleutens bedrijf

Logo GevangenEen Turks-Nederlandse ondernemer is in de Verenigde Staten aangeklaagd als geheim lobbyist voor de Turkse president Erdogan.

Door hem zou via een Vleutens bedrijf ruim een half miljoen dollar aan een voormalig topadviseur van de Amerikaanse president Trump betaald zijn.

De aanklacht houdt in dat de verdachte bij Amerikaanse politici zou hebben gelobbyd voor uitlevering van Gülen, die door Erdogan gezien wordt als de man achter de mislukte couppoging in 2016.

De verdachte voert aan dat het zijn eigen geld en initiatief was maar de aanklagers vinden dat hij in opdracht van de Turkse regering werkte.
Het is de tweede Nederlander die zich in de VS moet verantwoorden bij aanklager Robert Mueller.
Eerder dit jaar moest een Nederlandse advocaat een maand de cel in wegens liegen tegen de FBI.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties