Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Oprichtster Inwonersbelangen overleden

Logo InwonersbelangenToos Bakker-de Kooter, erelid van de lokale partij Inwonersbelangen, is afgelopen zondag op 79-jarige leeftijd overleden.

Zij was in 1993 de oprichtster van de Harmelense partij naar aanleiding van een rel rond de Centrale Antenne Inkomsten in het dorp.
Bewoners maakten toen gebruik van een centrale antenne en betaalden de onderhoudskosten. Bij de intrede van de kabel wilde het gemeentebestuur van Harmelen dat geld niet teruggeven aan de inwoners.

Toos Bakker ging daarop met succes in protest en kreeg voor elkaar dat ze honderd gulden terug kregen.
Volgens het partijbestuur wilde Toos Bakker vanaf het eerste uur dat inwoners betrokken zouden worden bij hun leefomgeving.

Participatie met en voor de inwoners was haar lijfspreuk. Inwonersbelangen bestaat deze maand 25 jaar. Dit jubileum heeft de oprichtster van de partij niet meer kunnen meemaken.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties