Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Schoonmaak lantaarnpalen mag worden afgemaakt

Logo SamenwerkingsunieDe SamenwerkingsUnie mag de schoonmaak van 8000 lantaarnpalen in Woerden toch afmaken. Dat heeft voorzitter Marieke van der Kleij...

deze week van de gemeente vernomen, vertelt ze in het AD.
Het gemeentebestuur van Woerden had vorige maand de subsidie voor de schoonmaak van haar eigen lantaarnpalen plotseling stopgezet.
Naar nu blijkt, als gevolg van ‘interne miscommunicatie’. Op het moment van de mededeling over de subsidiestop waren pas 4000 van de 8000 lantaarnpalen schoongemaakt.

Het besluit van de gemeente leidde tot schriftelijke vragen van diverse raadsfracties.
Ook voor de SamenwerkingsUnie kwam het besluit totaal onverwachts. Het bedrijf, dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring laat opdoen, had voor de tweejarige klus speciaal een elektrische auto met een borstel aangeschaft.

Dankzij het project hebben vier medewerkers inmiddels een vaste baan gekregen, aldus Van der Kleij.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties