Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

PW bezorgd over toegankelijkheid OV

Logo RolstoelProgressief Woerden is bezorgd over de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers van het openbaar vervoer in Woerden en heeft hierover vragen gesteld aan het college...

van burgemeester en wethouders.

Onlangs is gebleken dat rolstoelers de oude Sprinter niet in kunnen die de NS extra heeft ingezet. Ook zou een gratis abonnement voor de stadsdienst niet meer gelden. Deze busdienst rijdt in het weekend en ’s avonds alleen als zich reizigers aandienen of wanneer die tot 30 minuten tevoren is geboekt.

Coby Franken van Progressief Woerden noemt beide verontrustende berichten onverteerbaar, maar is blij dat de wethouder inmiddels in gesprek is gegaan met de NS en Syntus om te kijken wat hier aan te doen valt.
Het lijkt erop dat de trein vanaf februari weer toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. “Wij houden het in de gaten,” aldus Franken.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties