Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Fotograaf Hans van Ommeren overleden

logo Hans van OmmerenVanmorgen is bekend geworden dat de Woerdense fotografisch kunstenaar Hans van Ommeren op 70-jarige leeftijd is overleden. Hij is zo'n 50 jaar werkzaam geweest als een...

gerenommeerd reclamefotograaf.
Door ziekte was hij zeven jaar geleden genoodzaakt hiermee te stoppen.

Zijn bijzondere project Troostbomen markeerde deze verandering in zijn leven. Het boek is het resultaat van een zoektocht naar een nieuw fotografisch beeld.
Met Troostbomen legde Van Ommeren op een geheel eigen wijze de natuur vast, als een impressionistische schilder. In zijn werken zijn de bomen vaak niet meer dan kleurvlekken, waar het licht doorheen speelt. “Zo zie je een boom als je door je tranen heen kijkt”, zei hij tijdens een interview in het foto-magazine PF.

De kunstwereld is geschokt door het heengaan van de meesterfotograaf.
Op twitter zijn allerlei reacties geplaatst over zijn overlijden.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties