Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Buurtbatterij is wel veilig

Logo 0 op de meterDe buurtbatterij die voor 39 0-op-de-meterwoningen in het Woerdense Schilderskwartier wordt gebruikt, is veilig. Dat is en was zo.

Dat antwoorden burgemeester en wethouders van Woerden op vragen van de Fractie Bakker en VVD. De twee partijen vreesden dat er van een onveilige situatie spraken was of is en wilden weten wat de rol van de gemeente Woerden op dat punt is.

Tot uitschakelen van de batterij werd besloten toen elders in de provincie Utrecht zonnepanelen in brand vlogen. Vanaf dat moment zijn alle nieuwe vormen van energielevering in Woerden onder de loep genomen. Tot aan dat moment bleek de brandweer nog geen aanvalsplan voor een eventuele brand van de batterij te hebben maar inmiddels is dat er wel.

Het wachten is nu op een besluit van het college van burgemeester en wethouders om de batterij weer aan te zetten.

 20180326 160534

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties