Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Koud weer

De winter doet qua weer voorzichtig zijn intrede. Vandaag zien we de zon maar er drijft ook sluierbewolking over. Er staat een matige zuidoostenwind die het extra koud maakt. Vanmiddag loopt het kwik op naar 3°C. in de avond en nacht is het helder. De temperatuur daalt naar -5°C. Zondag verloopt zonnig en wordt een fraaie winterdag. De zwakke wind draait naar het noordoosten. In de middag komt de temperatuur nog even boven het vriespunt uit.

Foto: Mees en het eerste ijs

meesj493

Ministerraad stemt in met Unesco nominatie

Logo nieuwe hollandse waterlinieDe Ministerraad heeft ingestemd met het dossier voor de UNESCO nominatie van de Nieuwe Hollandse ...

Waterlinie als uitbreiding op de Stelling van Amsterdam. In januari zal het dossier worden ingediend bij het UNESCO World Heritage Centre in Parijs.

Het dossier beschrijft het voorstel van Nederland voor de uitbreiding van de Stelling van Amsterdam met de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De beide linies vertellen het verhaal van de verdediging van Nederland met water als bondgenoot. Dat verhaal wil Nederland doorgeven aan toekomstige generaties.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt onder meer bij IJsselstein en Utrecht. Na verwachting ontvangt Nederland in mei 2020 van UNESCO een advies over de nominatie.

52 waterlinie1

 

Illustratie: Wikepedia

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties