Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolkt weer

Na het optrekken van de mist is er laaghangde bewolking. In de middag is het ook bewolkt. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 12°C. In de nacht is het eveneens bewolkt en kan er mist ontstaan. Het kwik daalt naar 5°C. Vrijdag begint met bewolking maar even later breekt de zon door In de middag wordt het zonnig. Er staat een  zwakke zuidenwind. De thermometer geeft in de middag 16°C aan.

Foto: Mees -
Steeds meer groen aan de bomen.

DSC 0615

Ministerraad stemt in met Unesco nominatie

Logo nieuwe hollandse waterlinieDe Ministerraad heeft ingestemd met het dossier voor de UNESCO nominatie van de Nieuwe Hollandse ...

Waterlinie als uitbreiding op de Stelling van Amsterdam. In januari zal het dossier worden ingediend bij het UNESCO World Heritage Centre in Parijs.

Het dossier beschrijft het voorstel van Nederland voor de uitbreiding van de Stelling van Amsterdam met de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De beide linies vertellen het verhaal van de verdediging van Nederland met water als bondgenoot. Dat verhaal wil Nederland doorgeven aan toekomstige generaties.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt onder meer bij IJsselstein en Utrecht. Na verwachting ontvangt Nederland in mei 2020 van UNESCO een advies over de nominatie.

52 waterlinie1

 

Illustratie: Wikepedia

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties